Uusi

Omat lasitteet 28.11.2020

Tuotenro: OL11

Varastossa

125,00


Lauantaina 28.11.2020 klo 10-15.00

Kraklelasite, kuroutuva lasite? Veistokselle sopiva?  Haluatko tehdä itse lasitteita ja syventää keramiikkaharrastusta? Lasitteiden valmistaminen on täynnä mahdollisuuksia.

Haluatko oppia tekemään itse korkeapolttoisia lasitteita ja ymmärtämään paremmin keraamisen väripinnan muodostusta? Omat lasitteet -kurssilla opiskellaan lasitteiden valmistusta käytännössä sekä opitaan lasitepohjan sävytystä värimetallioksidien avulla. Kurssin aikana testataan muutamia erilaisia lasitepohjia, jotka ryhmä saa valita yhteisesti eri vaihtoehdoista. Päivän aikana tutustutaan myös patinointiin ja alilasitteiden käyttöön lasitepohjien valmistamisen lisäksi. Saat apua oman ilmaisun tueksi! Kurssilla käydään läpi myös osallistujien lasitusongelmia ja pohditaan ratkaisuja niille.

Tuo mukaan kurssille pieniä testiesineitä (max. 10 cm). Vaaleasta kivitavarasavesta 12-20 kpl ja halutessasi myös värillisestä savesta saman verran. Saven on kestettävä 1240 C lämpötila.

 

Saven vaikutus lasitteeseen: Savessa olevat väriaineet ja muut materiaalit vaikuttavat myös lasitepinnan muodostumiseen. Vaalealla kivitavaralasitteella lasitteiden värit ovat heleämmät ja voimakkaammat. Värillinen savi yleensä murtaa lasitteen värimaailmaa sitä enemmän mitä tummempaa savi on. Valkoisella posliinilla värit voivat olla ihastuttavan hempeitä. Massa voi vaikuttaa myös lasitteen juoksevuuteen tai siihen tuleeko pinnasta matta tai alkaako lasite esimerkiksi muodostaa kraatereita. Vinkki! Tumman saven päälle voi kokeilla laittaa valkoista engobea, jolloin savi ei murra lasitteen värejä tai koostumusta niin vahvasti.

 

  • Kurssin hintaan kuuluu kaikki materiaalit, poltto, opetus, kevyt keittolounas, kahvi/tee sekä alv. 24%. Jos sinulla on erityisruokavalio, kannattaa kurssille varata omia eväitä.
  • Opettajana toimii keraamikko Heini Pulkkinen
  • Kurssille otetaan max. 8 henkilöä.

 

Tuotteen lisätiedot


Selaa tätä tuoteryhmää: SYKSYN 2020 KURSSIT
Klarna Checkout
kauppiaan tiedot